Rețetă rapidă de cocktail din apă sarată, pește, vin alb, blues și nisip

Vânticelul fâșâind unduios prin caisul din fața geamului din față și prin celalalt cais, din fața ușii din spate. Am caiși și în stânga și în dreapta cămăruței mele cocoțate în copac, dar n-am geamuri și către ei. Privitul în valuri ca și cum ele conțin nu știu ce înțeles necesar, ore în șir. Cu pauză la prânz și apoi iar. Prieteni despre care nu știam că sunt pe-aici și care apar des, ca ciupercile după arșită, în lumina crudă de lângă malul mării. Umbrele care fâlfâie și se zbat sub briză, încercând să zboare. Apă de culoarea ochilor de husky. Copii durdulii care poartă împotriva voinței lor lucruri curioase pe cap și se plang toată ziulica încercând să scape de ele, fără succes. Dulceața florilor câmpului îmbibată de mireasma amăruie a valurilor dimineața și seara. Păsări nenumite de mai multe feluri care se îngână una pe alta pe limbi diferite. Duș în grădină și drumul înapoi spre cameră, cu părul ud, în lumina nesigură a satului pe înserat. Vin alb la rece de scos încetișor din frigider când pare că toată lumea s-a culcat și grădina se desface în zgomote de vietăți nevăzute. Liniște, nisip, pește, apă sărată, blues și piersici. La Vamă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s