Retrospectiva TIFF 2016 în București

Sigur, acum sunt 100 de evenimente zilele astea în Bucureștiul ăsta al nostru care seamănă din ce în ce mai mult cu Berlinul. Doar că Retrospectiva TIFF chiar aduce 20 de filme muc și sfârc și e mare păcat să nu mergeți la ele. Și eu merg, că nu pot să spun că am obosit la Cluj și că mi-a fost destul.

Deci uite la ce cred eu că e musai să mergem între 15 și 19 iunie, o să vă zic întâi ce am văzut eu din toate astea. La filmul islandez Vrăbii/Sparrows, care a luat și Premiul special al juriului anul ăsta, și care e făcut în bunul stil nordic și are toate ingredientele alea pentru care mori după filmele nordice, dacă se întâmplă să mori după ele. La filmul Trei povești din Mumbai/Island City, de văzut de către toți cei ce lucrează în corporații. La filmul Un loc la umbră/De l’ombre il y a, care e dur și greu de îndurat (am ieșit la un moment dar din sală la Cluj dar o să reintru probabil la loc, la două săptămâni distanță aici, la București), dar e bun și a luat Premiul pentru cea mai bună interpretare.

Apoi eu vreau să văd Belgica, Mor să-ți spun / Je me tue à le dire, un film care a luat Juriul tinerilor francofoni TV5MONDE, Prea aproape de soare / Au plus près du soleil și Theo și Hugo în aceeași barcă / Théo et Hugo dans le même bateau, care nu este pentru homofobi și alte rude de-ale lor.

Ne vedem prin săli.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s