Cu forcepsul întoarsă de la TIFF

Dacă nu trebuia să votez mai stăteam. Dar cum mi s-a părut că, chiar dacă nu câștigăm acum trebuie să arătăm că existăm pentru mâine. Așa că am ratat o zi întreagă de filme pe pâine și m-am prezentat val vârtej la urne.

TIFF-ul de anul ăsta a fost mai cu dolor y corason y lagrimas decât alte ediții. Subiecte grele, apăsătoare. Au suferit și personajele, am suferit și eu. Mi-a stat inima de duioșie alături de Vrăbiile / Sparrows, și ce bucurie să aflu că a luat Premiul special al juriului. M-am bucurat până la urmă alături de femeia dură și fetița rusă din Ușa deschisă / La Puerta Abierta și mi-a plăcut să văd ca a luat premiul Publicului. La Un loc la Umbră / De l’ombre il y a n-am rezistat și acum îmi pare rău, că cică a meritat până la final. E clar că e bun, a luat și Premiul pentru interpretare. Trebuie să mai văd Câinii noștri, care au luat Trofeul Transilvania, ce bine că e deja în cinematografe. Și apoi Taurul de Neon / Neon Bull, care a luat Premiul FIPRESCI, Sete / Thirst, care a luat Mențiunea Specială a Juriului, și Tikkun, care a plecat acasă la el în Israel cu Premiul pentru cea mai bună regie.

Am păstrat programul cu însemnarile mele și îngroșări și notițe și încercuiri și știu ce am de făcut la toamnă. Îmi organizez micul meu TIFF personal, căci nu mă mulțumesc cu o duzină de filme când eu vreau să văd sute.

 

 

Reclame

Un comentariu

  1. Mariana · iunie 6, 2016

    Mă bucur tare pentru tine!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s