La ce strâmbă din nas o persoană care are în jur de 40 de ani

Există propuneri care, atunci când ai în jur de 40 de an, te îngrozesc. Ele vin de obicei din partea unor persoane necunoscute, care nu au nicio scânteie de suflet pentru tine. E drept că propuneri nerezonabile mai vin și din partea unor persoane care au în jur 20 sau 30 de ani care, chiar dacă țin la tine, nu pricep nimic. Sunt oameni care încă n-au ajuns acolo, în locul ăla special, nu spunem care. Oameni care încă mai cred ca tot ce zboară se mănâncă.

De exemplu, când cineva te invită să dormi pe o canapea extensibilă îți vine să-l înjuri de mamă. În timp ce o canapea extensibilă eventual plasată într-o cameră de trecere este cea mai bună distracție pentru un copil și îi este complet indiferentă unui adult mai tânăr, pentru un om de 40 de ani este o jignire. Orice om care a ajuns la o vârstă rezonabilă știe că o să-l doară spatele oricare s-ar întâmpla să fie defectul canapelei cu pricina. Toate sunt rele. Știe că va suferi și în varianta saltea cu gogâlți, și dacă ea, bătrână fiind, se separă patologic la mijloc și se formează astfel o bordură transversală care se înfige în lombarul bietului om care încearcă să se odihnească pe ea. Și dacă salteaua i s-a subțiat din pricina unui număr prea generos de oaspeți care au adormit acolo, și dacă nu mai stă dreaptă și se lasă periculos într-o parte în timp ce se ridică ridicol în cealaltă.

Altă propunere compet nasoală pentru o persoană între două vârste, chiar dacă ea se ține bine, este hai să mergem la schi în Austria 3 mașini cu prieteni și să o facem în coloană. Opririle pentru pipi, bancomat, a nu știu câta cafea, caca, senzație de greață, dezmorțirea picioarelor, dezmorțirea picioarelor altcuiva pot fi amuzante pentru un copil și deloc supărătoare pentru un adult mai tânăr. Un om de 40 de ani, chiar pașnic din fire, s-ar putea să omoare pe cineva cu mâinile goale dacă e obligat să treacă prin asta. Și alta ar fi hai să mergem la mare de dimineața până seara, doar să vedem marea și să-i simțim mirosul. Ideea asta care pentru un copil sigur ar fi bună și pentru un adult tânăr pare amuzantă, pentru mine este așa de absurdă încât trebuie să fiu stropită cu apă vie.

Voi ce chestii credeți că sunt absurde acum, deși înainte erați cooperanți? Aștept păreri de la oameni de 40 de ani.

Reclame

2 comentarii

  1. Fabiola Ion · mai 21, 2016

    Părerea uneia de aproape 40 ani e că mă iau cu mâinile de cap dacă e să pierd o noapte de somn într-un club.

    Apreciază

  2. Mariana · mai 22, 2016

    Sunt de acord cu aproape tot ceea ce ai spus. Aia cu pipi, nu mă enervează, pentru eu sunt una dintre persoanele care vrea des.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s