Marea comparație

Zău dacă mi-a păsat vreodată de felul în care arată alte femei. Adică sigur, am admirat și eu câte o gagică mișto, dar nu m-am gândit cu jind la ce are ea și n-am eu. Nu am comparat picioarele mele scurte cu picioarele ei lungi. Nu am măsurat adâncimea gropițelor din obrajii unei femei versus șesul care este așternut pe fața mea. Nu am oftat după niște ochi mari, negri și focoși, întrebâdu-mă a pagubă oare eu cum de reușesc să văd ceva cu ai mei, așa mici cum sunt ei. Am fost mereu mulțumită cu ce corp am și mi-a picat bine fața cu care am fost dotată. Poate un plus de păr ar fi de folos, dar nu e dramatic. E ok cu și cu cantitatea asta, am reușit să ademenesc vânatul chiar și așa.

Acum, la 40 de ani, acum când cu greu mai conving pe cineva de 26 să-mi zică altfel decât sărumâna când ne întâlnim pentru prima oară, acum lucrurile s-au schimbat. În continuare nu fac un balonaș de salivă în colțul gurii când văd femei tinere, prea tinere. Ele doar mă umplu de uimire și mă fac să mă întreb cum se poate așa ceva. Atenția mea este însă toată îndreptată către femeile de vârsta mea. Toate femeile de vârsta mea. Mă interesează cum se țin ele versus cum mă țin eu în această cursă contra cronometru din care nu scapă deloc cine poate și nimic nu se pierde, dar totul se transformă în timp real. Trebuie neapărat să fiu la curent cu evoluția altor femei pe care le știu de ceva vreme și să înțeleg cum s-au descurcat ele. Cum văd una, cum fac un scan complet. Silueta normală sau cu adaosuri, gură și cum a luat-o ea pe râu în jos, mâini cu un copac de vene crescut pe ele, fața luată ca întreg, stare de spirit + ceea ce străinii numesc appearance. Adică modul în care se prezintă cineva lumii, cu totul. Dacă rezultatul verificării este în defavoarea persoanei verificate, nu îmi frec mâinile a satisfacție. Când rezultatul este în defavoarea mea, nu cad pe jos de tristețe. Dar trebuie să verific, nu mă pot concentra la altceva până nu fac asta. Apoi pot să-mi văd de treaba mea, treaba mea de femeie de 40 de ani.

 

Reclame

2 comentarii

  1. Mariana · mai 10, 2016

    Șieu m-am descurcat foarte bine cu fizicul meu!

    Apreciază

  2. Mara · mai 12, 2016

    Si noi, cei cu un deceniu mai mici, facem tot un fel de scanare de acest gen! Pe mine incepe sa ma sperie apropierea de „maturitate” insa cand vad femeile de 40+ imi zic: daca ele pot!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s