tic tac, tic tac

În scurt timp fac 40 de ani. Câteva zile mai sunt, de fapt. Când ți se întâmplă asta îți vin în minte toate clișeele, teoriile și ideile. Ale tale și ale altora, de-a valma. Că ar fi trebuit, poate, să plantez un copac, să construiesc o casă, să cresc un copil. Să croșetez un pulover, să-mi fac o firmă, sa mă resemnez. Să am un plan cincinal cu obiective pe termen mediu și lung, să am o mașină mare, să am asigurare de viață (despre care mereu mi s-a parut că de fapt e în mod ironic o asigurare de moarte). Să fi văzut o bună parte din lume, să fi găsit exact ce-mi place să fac și doar aia să fac, să rămân deschisă la nou în fiecare zi. Să mă resemnez și să intru pe un făgaș, să mă îmbrac potrivit cu vârsta mea, să încep odată să fac zacuscă. Să îmi pun fațete dentare, să îmi corectez regulat ridurile cu botox, să învăț că oamenii sunt în marea lor majoritate nașpa. Să nu mai visez aiurea, să fac un master, să învăț să practic natural gândirea critică. Să mă resemnez, să mănânc bio, să încep să accept doar cazări de la *** în sus. Să spun că tineretul ăsta e complet nașpa și sărit de pe fix și de neînțeles, că e oricum mult mai rău decât pe vremea mea. Să îmi pun ochelari. Să înțeleg că bărbații sunt în fine toți niște porci, să nu mai umblu după cai și bărbați verzi pe pereți, să ma resemnez. Să mă vopsesc blondă, să nu mai suport escalele mai lungi de o oră, să nu mai port converși. Să îmi cumpăr doar haine de firmă, să nu mai vreau să dorm în alt pat decât al meu, să spun că toți bărbații buni sunt luați (când de fapt e destul de evident că se eliberează tot timpul). Să nu mai merg undeva decât dacă am masă rezervată, să nu mai beau bere din sticlă, să nu mai cred în Moș Crăciun.

În câteva zile fac 40 de ani. Și pare că lucrurile abia se pornesc pentru mine.

 

Reclame

7 comentarii

 1. fata veselă · aprilie 5, 2016

  La mulți ani frumoși!!! Dă-i naibii de 40, sunt doar două cifre alăturate
  . Tu fă cum te taie capu’. Sau inima. 😊

  Apreciază

 2. Cris · aprilie 5, 2016

  La multi ani gloriosi!!! 🙂

  Apreciază

 3. Iza · aprilie 6, 2016

  La multi ani fericiti! Important e cum ne simtim si tu esti foarte tare! Nu comentez eu des, astazi iti spun ca imi esti tare draga!

  Apreciază

 4. Cătălina Penciu · aprilie 6, 2016

  La multi (and wouldn’t-have-it-any-other-way) ani! Vad numai parti bune, absolutely no change required!

  Apreciază

 5. albert · aprilie 6, 2016

  Cred ca ai o mare problema. Sa ajungi la 40 de ani si sa-ti pui intrebarile astea, inseamna ca n-ai rezolvat nimic pana acum. Probabil ai sa-i irosesti si urmatorii 40, identic sau aproape identic. Enjoy!

  Apreciază

 6. boemul · aprilie 8, 2016

  păi la mulţi ani! 40 is the new 30, vorba franţuzului 🙂

  Apreciază

 7. Mara · aprilie 18, 2016

  La multi ani! Fiecare isi traieste viata dupa bunul plac sau cel putin asa ar trebui! Dupa cum spuneai si tu la inceput, sunt doar niste clisee, teorii, idei! Important e sa fii tu, sa fii fericita si impacata cu tine, restul e can-can!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s