O programare cosmetică cu substrat filozofic

Am sunat să mă programez la un tratament cosmetic în zona feței. Ceva ce nu fac niciodată, dar mi-am zis că na, probabil trebuie să mă mai comport și eu ca o femeie din când în când. Chiar dacă o fac din rolul impostorului. Zis și făcut. Doamna de acolo nu mă cunoștea și a vrut totuși să ne știm mai bine, așa că a început să-mi smulgă date personale. Așa că m-a întrebat câți ani am, a zis 39, și apoi m-a întrebat dacă sunt gravidă sau alăptez. După care a râs singură la telefon, abundent, și mi-a explicat de ce e așa de amuzată: ce aiureli vă întreb și eu, e clar că nu alăptați și nici nu sunteți însărcinată, că la vârsta asta nu mai e cazul. Mă scuzați, a mai zis. Eu am scuzat-o dar m-am gândit aoleu. Ce cruzime, ce intruziune, ce dezastru în relațiile cu un client. Cumva știam și singură că nu prea mai e cazul să mi se pară că altora ar putea să li se pară că eu aș putea să alăptez. Dar femeia asta era o femeie necunoscută. Una care ar fi trebuit doar să-mi facă un masaj liniștitor la față, să ungă armonios cu niște creme, să îmi spună ce frumoasă sunt și ce ten minunat am, să îmi spună că n-a mai văzut așa o suplețe a pielii la o femeie înjurde40 și apoi să mă lase să plec, și nicidecum să-mi creeze probleme existențiale. Ce mai, mi-a retezat orice gând razleț.

Deci nici cosmetica nu mai e ce era. Un loc de relaxare și răsfăț, un loc în care să uit că nu mai e cazul să alăptez și alte lucruri serioase, la care poate că mă gândesc suficient în restul timpului. Prin urmare, mi-am dat seama că aveam motive întemeiate să nu vreau la cosmetică și nu m-am mai dus. Să fie la ei acolo.

 

Reclame

5 comentarii

  1. Narcisa - Maria · ianuarie 19, 2016

    Ei, nu dispera, n-ai găsit încă cosmeticiana potrivită!

    Apreciază

  2. codruta · ianuarie 22, 2016

    Eu chiar alaptam la 39. Iar sor’mea, la 43, alapteaza inca. Deci mai ai timp atat pt alaptat cat si pt cosmeticiana diplomata :p

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s