Cum se stinge un dumbphone

Poate mai țineți minte cât de rezistent este un dumbphone, să zicem un Nokia din ăla vechi, mic și urât, care respiră greu. Dacă amintirea s-a pierdut în meandrele concretului, lasă ca vă aduc eu aminte. Bateria îi ține 5 zile, chiar dacă vorbești de rupi. Când cade jos, nu i se întâmplă nimic. Chiar dacă strănuți pe el, versi cafea, îl ții în ploaie sau lacrimezi direct pe el din pricina unui mesaj mai sentimental, telefonul rezistă. E genial. Așa a fost și al meu până de curând. Un telefon bun, blând și neambițios, care m-a slujit cu credință și fără prejudecată. A fost un fel de câine loial, care mi-a mâncat resurse puține spre deloc. Adică nu a avut nevoie de folie protectoare, trei tipuri de încărcătoare, husă antialunecare și alte gadgeturi care însoțesc un smartphone. Telefonul meu dumbphone a fost foarte deștept până în ultima clipă de funcționare.

Pot doar să-mi închipui cum și-a dat duhul. Singur pe munte, alunecat într-o mică râpă înzăpezită. Fără un suflet care să-l țină de mână când si-a dat ultima suflare, fără paleative care să-i aline durerea, fără lumânare la cap. Cuminte, și-a pierdut forțele din ce în ce, fără să supere pe nimeni, fără să devină o povară pentru nimeni, aproape nebăgat în seamă. L-am sunat în fiecare zi să văd ce mai face, cum rezistă, să văd dacă mai e printre noi. S-a stins puțin înainte de anul nou, printre artificii, deci a avut parte de un final glorios, cum puține telefoane dumb au.

Mi-e dor de el ca și când. Și o să iau un frate din aceeași serie, dacă se mai găsește undeva. Vreau să-i țin amintirea veșnic vie și să-l fac să zâmbească de acolo de sus, de unde e, acolo unde nu există nici prize, nici durere și nici întristare.

Reclame

3 comentarii

 1. Narcisa - Maria · ianuarie 6, 2016

  🙂

  Apreciază

 2. laura · ianuarie 7, 2016

  Hihi 🙂 You make me laugh 😀

  Apreciază

 3. sananicolau · ianuarie 7, 2016

  Asta urmaream 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s