Investiție în baba viitorului

Femeia prezentului, adică felul în care sunt eu acum, este ok. E în grafic. Despre baba viitorului îmi fac eu diverse griji. Pe lumea asta există babe și babe. Babe mai prăpădite, cu sănătate șubrezită și niciun plan care să le anime zilele care devin astfel lungi cât niște zile de post, babe acrite, neîngrijite, sărace, posace și încăpățânate, și babe altfel. Pe astea din urmă le-am întâlnit eu și mi-au plăcut. Există, nu sunt povești vânătorești. Ei bine, eu râvnesc să fiu taman o babă din categoria numero due. O babă care să poată merge pe jos kilometri întregi, o babă care să bage spaima într-un coafor întreg dacă nu-i iese nuanța de mov pe care și-o dorește și care călătorește în lumea largă împreună cu alți seniori (văi, ce mă amuză denumirea asta ipocrită). Pe scurt, nici nu-mi închipui să nu fiu o babă care se întâlnește cu alte babe pentru jocuri de societate, concerte rock și acțiuni de caritate sau cu moși pentru întreprinderi romantice.

Ca să fiu o babă cum vreau eu, m-am prins că trebuie să croșetez încă de pe acum niscaiva activități. M-am inspirat mai ales de la babele altor popoare, care stau mai bine la capitolul senectute bine gestionată. Trebuie să fac sport și să merg pe jos cât pot eu de des. Nu neapărat nordic walking, cum se poartă acum, dar mers pe jos cât de mult, că o rutină zilnică, de se poate, dar musai trisăptămânală. Poate îndrăznesc prea mult dacă îmi doresc să fiu și o babă biciclistă, dar o să fiu musai o babă mobilă. Apoi, trebuie să nu contenesc a-mi propune lucruri. Chiar dacă planurile unei babe nu se mai referă la a învața o nouă limbă străină (să zicem limba turcă) sau la a face un curs de digital, trebuie să-mi fac non-stop gânduri potrivite pentru etatea și preocupările mele fistichii de atunci. De exemplu la câți copii să urlu zilnic să nu mai facă zgomot sub geam că să fiu eficientă și pe câți dintre ei, care se arată mai îndărătnici, să arunc apă rece. Nunu, mă scuzați, m-a luat vălul. Mă refeream la câte alte babe să sun în fiecare săptămâna și să le scot cu forța la cafea și cu câți moși să flirtez lunar pentru a mă simți în formă. A, încă ceva. Trebuie să oblig diverși oameni tineri să mă țină în preajma lor și să-mi dea diverse lucruri de făcut. Acum încă nu am găsit metoda pentru a-i determina să facă asta, dar lucrez la subiect. Probabil o să-i momesc cu un cocteil făcut din bani, prăjituri, favoruri și glume deșucheate, nepotrivite pentru vârsta mea. Om vedea.

Dar voiam să știți că eu mă gândesc la asta și nu precupețesc niciun efort. Baba viitorului este un produs care mă interesează.

Reclame

2 comentarii

  1. laura · decembrie 9, 2015

    Cerbinho, n-am nicio indoiala ca o sa fii o baba grozava 😀 Iar eu o sa fiu o babuta-prietena, putin mai tanara dar la varsta aia n-o sa mai conteze 😀

    Apreciază

  2. sananicolau · decembrie 9, 2015

    Ai dreptate. Aproape ca abia astept:)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s