Dupa 35 de ani

Se întâmplă și ceva practic, nu doar filozofic, când ai injurde40 de ani. Adică lăsând deoparte teoriile, folositoare de altfel, care zic că, dacă sufletul e tânăr atunci și tu ești, e pe bune. Când ajungi la vârsta asta descoperi că unele lucruri sunt pur și simplu altfel. Cum ar fi.

Nu mai vreau să stau trează până tâziu noaptea, indiferent care e premiul care mi se oferă dacă o fac. Poate ca pot să stau până la 2 dacă cineva îmi promite un bilet gratis până în Costa Rica de revelion, pentru mine și încă cineva. Poate că pot sa stau până la 3 daca altcineva jură că o să am o întrevedere între patru ochi cu Joaquin Phoenix. Până la 6 dimineața stau trează doar dacă mi se oferă pace mondială. Cum însă ofertele astea sunt tare rare, eu noaptea dorm.

Nu mai mai am chef să înghit fum. Nici măcar în aer liber. Nici măcar de la cineva apropiat sau mai ales. Nu contează că am fumat cândva.

Nu mai vreau să plec în grupuri mari într-un concediu. De atâtea ori și în atâtea feluri a fost o alegere nefericită, încât ador acum adunările petit pentru o vacanță. Numai ideea de a aștepta până cineva merge la toaletă și altcineva își scoate bani de la bancomat și apoi altcineva merge la toaletă și apoi altcineva vrea să cumpere un cuțit tradițional, activitate pentru care are nevoie de un pic de timp și apoi altcineva trebuie să bea o cafea, că a obosit, în timp ce vizităm un oraș, și mi se scoală parul pe ceafă.

Nu mă mai mir când un bărbat care părea superpătimaș dispare așa de tare în ceață astfel încât știu că nu o să-l mai văd niciodată. Nu mă mai intreb de ce. La tăți ni-i greu.

Dacă ai injurde40, nu mă lăsa așa. Completează și tu lista, că știi și tu că mai sunt chestii. Am uitat să zic că acum cred în legea aragazului. Dacă ceva pică pe el, trebuie șters instantaneu, altfel voi suferi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s