Necesarul pentru insula pustie

Pentru că am injurde40, știu exact ce mi-aș lua pe o insulă pustie, dacă aș fi nevoită să mă mut pe una. Înainte ceream tot felul de prostii, dar acum sunt perfect capabilă să-mi fac un bagaj eficient pentru pustinicie.

Am nevoie de un aparat de țânțari, cu pastile pentru o viață întreagă. Desigur, pe orice insulă pustie, se știe că ai mereu electricitate. Dacă asta e o insulă mai specială și nu are, atunci de o plasă de țânțari am nevoie pronto, și multe lumânări și chibrituri. Apoi două biblioteci pline cu destule cărți recomandate de prieteni. Am nevoie de ochelari de scuba diving și tub, să pot urmări temeinic orășelele peștișorilor, timp de două ore pe zi. Trebuie să am și un carnețel cu un pix, să pot face liste cu obiective pe termen mediu și lung. Adidași pentru alergat și o bustieră de ispravă, capabilă să susțină o instalație generoasă. Urmează niște cremă de soare cu factor 50 pentru față și, ca să fiu sigură, și o șapcă cu cozoroc mare pe care nu aș purta-o niciodată în viața mea socială dar care merge unsă pe o insulă pustie. Aș mai avea nevoie de o rezervă generoasă de cafea și de un ibric încăpător căci, cine știe, poate o să am și musafiri. Aș îndesa în kit-ul de cafea și două cani, cea de la prietenii din America și cea cu cocoș, moștenită din străbuni. Cu untul nu știu exact cum să fac. Viața fără unt mi se pare pustie, mai pustie chiar decât o insulă pustie. Dar dacă îmi pot închipui cum fac să vină cu mine pe insulă un container cu cafea, știu ca untul este un material perisabil și instabil. La asta trebuie să mai lucrez. Am nevoie și de muzică, rău de tot am nevoie, și nu știu cum să procedez. Poate totuși ajung pe o insulă cu electricitate și îmi iau toate playlisturile pregătite din timp. M-aș mai aventura la o forfecuță și un pieptăn.

La fața locului aș încerca să domesticesc un animal de dimensiuni mici, maimuță, oposum sau șoricel, care să se potrivească cu stăpâna și să-i țină de urât. Dacă totuși pentru bună purtare aș avea voie să iau pe insula pustie, după un numar de ani, și o persoană, aș paria pe un bărbat pe care îl cunosc deja. L-aș ademeni cu glas de sirenă pe insula mea, și l-a ruga să aducă încă niște unt.

Voi de ce aveți nevoie neapărat pentru a funcționa zi de zi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s