Embargoul informațional care se instituie în jur de 40

Se trage un zid de beton armat între cei de 20 și ceva de ani, cei de 30 și ceva de ani, și cei de aproape 40. Pe măsură ce vârsta personajului principal înaintează, zidul care îl separă de lumea în continuă mișcare e făcut cu din ce în ce mai mult simț de răspundere. Grosimea lui îi uluiește chiar și pe inginerii cei mai experimentați, cu zăpadă în musteți. Prin zidul ăsta bine meșteșugit nu trece de jos în sus nicio informație despre lucruri noi, știri cool, invenții care fac viața mai frumoasă sau concepte care schimbă lumea. Persoanele care au în jur de 40 de ani sunt sortite să rămână cu ce informații interesante au reușit să agonisească până pe la 30 de ani. Ce face lucrurile încă și mai delicioase este că ele habar nu au că lucrul ăsta li se întâmplă și se cred în miezul lucrurilor. Despre cei ce au peste 40 sau pete 50 nu pot decât sa-mi închipui că beneficiază de confortul și siguranța unui zid dublu, dar zău dacă știu ce să spun. Trebuie să-i întrebăm.

De exemplu, o persoană de orice sex care are în jur de 40 de ani și e single și este dispusă să caute un suflet pereche pe net, are mari șanse să apeleze tot la vechiturile de siteuri de dating. Dacă persoana asta nu are din nu știu ce motive paranormale în jurul ei persoane de 20 și ceva și 30 și ceva de ani, nu o să afle că există pe lume aplicația tinder și va folosi tot sentimente.ro. Un bărbat de aceeași vârstă care locuiește singur nu va afla că există un aparat vrăjit care eliberează nu știu cum niște abur și îi șterge cu buretele cutele de pe cămăși în doi timp și trei mișcări decât dacă are o soră. El s-a oprit la fierul de călcat punct. Un cuplu nevoit să plece timp de 6 luni undeva și care nu-și poate lua câinele va fi dispus la diverse matrapazlâcuri pentru a gasi pe cineva care să aiba grijă de animal și nu are cum să dea peste peste informația că exista pe lume house sitting nici picat cu ceară. Va afla asta doar dacă cineva îi amenință pe protagoniști cu un pistol, dar le dă și niște indicii ajutătoare de căutare pe net.

Chiar și eu, eu care scriu acum, eu care mă cred mult mai șmecheră în materie de noutăți decât alți oameni de vârsta mea, sunt complet expirată. Noroc că ce nu știi nu te doare. Rău.

Reclame

Un comentariu

  1. Mariana · august 11, 2017

    De ce nu îți faci timp să mai scrii?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s