Anatomia unei țepe

De curând mi-am luat o țeapă. Nu una foarte gravă, nu care să aibă repercusiuni în viitor, nu una de natură să mă facă să-mi reorganizez felul în care văd lucrurile sau să-mi pierd credința în semenii mei, oamenii, pe care declar pe această cale că îi iubesc la fel de aprig. Dar am luat o țeapă care s-a întins pe o perioadă de șapte zile și m-a obligat să o privesc cu franchețe în față de câteva ori pe zi. Așa că am avut timp sa-mi dau seama că atunci când iei o țeapă se rupe ceva în tine și te atinge la forurile tale cele mai intime. M-am prins și că, atunci când iei o țeapă de unul singur și alegi să nu spui nimănui, timpul de vindecare și acceptare este mult mai scurt, căci mintea, harnică și binecrescută, tinde să ascundă și să îngroape așa rușinoasă întâmplare. Când însă țeapa e luată la comun și trebuie astfel declarată și purtată public, ca un stindard, fără a i se îngădui individului opțiunea călduță de a intra în negare, aproape că trebuie să ceri ajutorul unui consilier psihologic. O persoană specializată în dregerea oamenilor care și-au luat-o, care să stea cu țepuiții și să încerce să-i aline prin metode științifice de ultimă generație.

Recunoști rapid doi oameni care și-au luat țeapă pentru că, chiar dacă sunt maturi și trecuți prin multe porcării mult mai grave, cum ar divorțuri, falimente, concedieri sau operații, tind să devină brusc mai tăcuți. Îi vezi apatici, melancolici, și chiar își pierd ușor pofta de mâncare, în ciuda deliciilor aflate în fața lor, pe masă. Țeapa luată în mai mulți plutește deasupra țepuiților zile în șir, facându-i să se întrebe despre însuși rostul vieții pe acest pământ. Țepuiții au chef dintr-o dată să se plimbe în singurătate, să își revadă în tihnă momentele mai importante ale existenței lor, și să croșeteze planuri noi, mărețe, care să umbrească nereușita recentă, care se ține de ei ca o mesadă din cale afară de călduroasă pe timp de vară. După ce am trecut prin asta, tot ce îi pot sfătui pe cei care se vor afla în aceeași situație este să stea calmi, să nu se implice în conflicte noi și să nu facă cumpărături pentru a-și astupa golul interior.

 

Reclame

2 comentarii

  1. laura · august 26, 2015

    Haha! Povesteste si teapa, te rooooooooog! 🙂

    Apreciază

  2. sananicolau · septembrie 2, 2015

    Am cumparat o cazare in Delta la un anumit standard pe care il stiam si, cand am ajuns acolo, am stat in alta parte, intr-un loc dezolant 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s