Fumul, inamicul numărul 1

Am fost fumătoare înrăită. Când deschideam un ochi, primul lucru era să pipăi după pachetul de țigări și scrumiera cu mucuri de lângă pat și să mă pun pe treabă. Cel puțin două țigări se întâmplau în pat. Yuk. Mi-a plăcut așa de mult activitatea asta încât mai visez încă noaptea că fumez, și mă trezesc de surpriză și plăcere și dorință, ca și cum am întâlnire cu un amant nou, într-un mod ilicit. Ba chiar plănuisem să mă apuc de fumat pe la 60 de ani pentru că, ziceam eu, din ceva trebuie să mori. Măcar să-ți faci niște plăceri. Aia care nu fumau mi se păreau niște tâmpiți care nu știu ce-i bun în viață. Dar asta era atunci. Am avut un moment de luciditate și m-am lăsat, din pricină că nu-mi plăcea să-mi pută gura și hainele și casa, și pentru că am început sa iubesc sportul. Dar acum am cu fumul o relație specială. Una de ură. Vârsta asta de înjurde40 de ani mi-a luat-o înainte și a antamat decizii pentru mine. Mi-e așa de silă de fum încât nu că nu-l mai suport în spații inchise. Consider că fumul e o năpastă și la exterior, când e abundent și susținut. Nici nu-mi face plăcere să mai ies la restaurant în locurile unde se fumează, adică în mai toate. De mers să dansez cu greu poate fi vorba, căci cele mai mișto locuri de dans sunt niște hrube în care se țin concursuri profesioniste de fumat sincron. Când merg pe stradă și îmi vine un damf de la cineva din față, îmi vine să mă fac Zorra și Batlady și Spiderwoman la un loc și să fac dreptate pe lume. Dacă mă întâmplu la un festival în aer liber lângă un grup de fumăcioși perseverenți și n-am încotro și trebuie să stau acolo, îmi trec prin minte scene sângeroase, iar la final ei se roagă de mine pentru îndurare și eu sunt nemiloasă. Așa de tare îmi displace fumul.

Reclame

2 comentarii

  1. miha · august 25, 2015

    Eu nu am fumat niciodata, dar eram destul de toleranta cu fumul si fumaciosii. Eh, pana am ajuns si la Untold pe stadion si m-au afumat coscaunienii de tribuna de-am zis ca pic lata. Gazdele mele iar fumau de rupeau, am fumat pasiv cat pentru tot ce-am trait pana acum. 😦 Si mai nasol e ca am observat ca daca incep sa simt aroma de tutun, ma apuca durerea de stomac, pic ca-n Tom & Jerry cand isi sting tigari in nas!

    Apreciază

  2. jon · august 29, 2015

    mereu am evitat femeile care fumeaza, si sa mesteci mentoale tot se simte mirosul ala de duhan, pe piele, haine etc. Ca nefumator trebuie sa fii prost rau sa inspiri fumul altora, pe gratis( spun pe gratis pentru ca altii iau bani ca sa lucreze in conditii grele in diferite industrii).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s