mica, prima evadare

A venit momentul.

Corpul meu fizic poate ca mai scrie inca la birou. Insa mintea mea, cugetul, sufletul si alte acareturi pe care le mai detin incorporate in a mea fiinta sunt sigur deja plecate in vacanta. In aceasta prima, mica, evadare, am de gand sa cercetez Delta Dunarii cu mare atentie. Cu lupa.

Ma duc fix in mijlocul ei, fara iesire la mare. Sunt insotita si de o mare parte din familion, cu verisori si nepoti veniti de peste mari si tari pentru asemenea intamplare. Din cate m-am interesat eu, o sa mancam peste dimineata, la pranz si seara, intre mese si chiar si la desert.

O sa ne dam cu barca printre stufarisuri si canale, o sa facem glume cu pelicani si babite. O sa ne ungem cu lotiuni contra tantarilor si o sa stam seara in gradina, langa piscina, depanand povesti din prezent. O sa ne miram cu siguranta, inca o data, asa cum facem mereu, ca e asa de bine fara net/tel/router/touchscreen/tv/civilizatie/shopping/cappuccino.

Am mai fost o singura data in delta, insa pret de cateva ore. Nu se pune. N-am inteles nimic atunci, mai ales ca ni s-au servit si bauturi alcoolice. De-aia, abia astept sa revin. Anul asta sunt foarte decisa sa-mi iau tara la intrebari mai atent decat am facut-o in trecut. Vreau sa o cunosc mai bine, sa ne imprietenim pe viata.

Ne auzim joi, 26 iulie, cu vesti din salbaticie.

 

Reclame

2 comentarii

  1. Andreea · iulie 24, 2013

    Super tare articolul! Mi-a placut foarte mult! Multumesc !

    Apreciază

  2. boemul · iulie 26, 2013

    e vineri, tot 26 🙂 cum e p-acolo? ce zic pescarii că se prinde?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s